SCHRIJF JE IN VOOR DE OPLEIDING

3-JARIGE opleiding

Hoe ziet de opleiding eruit?
Je krijgt les over de geschiedenis van denim, leert hoe de complete cyclus van tekentafel tot jeans in de winkel in elkaar zit, maar ervaart ook hoe het product wordt verkocht. Je krijgt onderwijs in zowel technische als praktijkgerichte vakken en past je kennis vervolgens toe in ontwerpopdrachten.

Stages
Door de samenwerking met House of Denim en HTNK Fashion recruitment & consultancy heeft de Jean School een groot en wereldwijd netwerk van bedrijven in de denimbranche waar je stage kunt lopen. Tijdens de opleiding loop je twee stages waarin je het geleerde in een professionele omgeving in de praktijk kunt brengen.

Leslocaties
De Jean School opleiding wordt gegeven op twee locaties. Deels in het denimatelier in het ROC van Amsterdam aan de Europaboulevard in Amsterdam en deels in Denim City. Denim City is de eerste denim-innovatiecampus ter wereld en is gevestigd in de Hallen in Amsterdam-West. Hier krijg je onder meer les in het Blue lab, waar wordt geëxperimenteerd met nieuwe en duurzame technieken om denim te wassen en te kleuren. Ook bevindt zich hier een denimatelier waar je dagelijks terechtkunt om te werken.

Na je studie
De Jean School leidt op tot denim developer & ontwerper. Met dit diploma op zak kun je straks aan het werk op een ontwerp-, ontwikkel-, inkoop- of productieafdeling van bedrijven die gespecialiseerd zijn in denim en jeans.

Om toegelaten te worden tot de driejarige opleiding stellen we de volgende eisen:

- Diploma Allround Medewerker Mode / Maatkleding (mbo niveau 3)
- Mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 3
- Overgangsbewijs naar 4 havo
- vmbo-diploma T-leerweg

Voldoe je aan deze eisen en wil je je inschrijven? We houden met iedereen een intakegesprek en vragen je aan een assessment deel te nemen.
DOWNLOAD DE BROCHURE
SCHRIJF JE IN VOOR DE OPLEIDING

Jean School (1 year course) is een initiatief van ROC van Amsterdam, House of Denim, in samenwerking met grote, internationale spelers uit de denim- & mode-industrie. De Jean School (1 year course) is gevestigd in Denim City. Een unieke innovatieve campus in De Hallen in Amsterdam-West waar zich ook het Blue lab, een wasserij en het denimarchief bevinden.

De internationale opleiding van een jaar is bedoeld voor iedereen die zich graag wil specialiseren in denim. In een jaar word je opgeleid tot denim developer of ontwerper.
De opleiding richt zich op de technische en praktijkgerichte elementen van het vak. Binnen een jaar weet je hoe je een ontwerp kunt omzetten in een verkoopbaar product: van patroontekenen tot de verschillende stiktechnieken voor denim. Leer je hoe jeans geweven en gewassen wordt en krijg je praktijkles in Denim City in de Hallen in Amsterdam. In dit jaar krijg je lessen en opdrachten van professionals werkzaam bij gerenommeerde denimmerken.
In de opleiding ligt de nadruk op vakmanschap en duurzaamheid in alle stappen binnen het proces.

Als aanvulling op de in 2012 opgerichte Jean School, een driejarige fulltime opleiding in het Nederlands, richt deze verkorte internationale opleiding zich op internationale studenten en studenten met minimaal een havodiploma. De lessen worden in het Engels gegeven.

Subscription to this course is open till may 1st, 2022.

The Jean School International Course is based in Amsterdam’s unique Denim Headquarters, next to the Blue Lab clean laundry and denim archive. For more information on the location, visit: dehallen-amsterdam.nl.

DOWNLOAD PDF CURRICULUM OF COURSES
SIGN UP FOR 1 YEAR COURSE