In de Media

Jean School is de afgelopen jaren in verschillende internationale media verschenen. Hier vind je een selectie van de artikelen.

Bezoek de online open dag op 23 maart en maak kennis met Jean School

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het alleen mogelijk om digitaal een kijkje te komen nemen.

Dinsdag 23 maart van 16.00 tot 20.00 uur kun je online voorlichtingen bekijken over Mode & Jean School en live vragen stellen aan docenten en studenten.

Klik hier om je aan te melden.

Nieuw in 2020: Jean School & MBO Certificaat

De arbeidsmarkt verandert in snel tempo en ook de retail- en modebranche zijn continu in beweging. Het leren stopt niet na het behalen van een diploma. Ook werkenden moeten zich blijven verbreden of verdiepen om aansluiting te houden met de veranderende arbeidsmarkt. Jean School speelt in op de behoefte aan leven lang leren middels het aanbieden van een mbo-certificaat waarmee werkenden een deel van de opleiding kunnen volgen.

Dit traject is nog in ontwikkeling, in 2020 wordt dit verder uitgewerkt, meer informatie volgt. Wil je op de hoogte blijven? Neem contact op met Jean School.

Jean School studente maakt denim suit voor Prinsjesdag 2019

Geïnspireerd door de Gouden Koets en de partijkleuren van de VVD stuurde Jean School studente Lonneke te Kloese haar ontwerp in voor de designwedstrijd Jean School X Prinsjesdag. Ze won en besteedde een groot deel van haar zomervakantie aan het produceren van de Prinsjesdag-outfit van Tweede Kamerlid Zohair el Yassini. Hij zal de eerste politicus zijn die op Prinsjesdag een denim suit draagt dat door een mbo-student is ontworpen en gemaakt.

Ik heb me de afgelopen twee jaar met veel plezier in de Kamer mogen inzetten voor het beroepsonderwijs in Nederland. Lonneke laat met dit pak wederom zien hoe vakkundig en creatief onze mbo-studenten zijn. Ik ben er enorm trots op dat ik dit bewijs van vakmanschap op Prinsjesdag mag dragen.” – Zohair el Yassini, Tweede Kamerlid VVD.

Enige Jean School ter wereld viert jubileum

foto-Andy-Doornhein-1116

Ruim 5 jaar geleden opende in Amsterdam de eerste en enige Jean School ter wereld. Initiatiefnemers ROC van Amsterdam en Stichting House of Denim vierden het 5-jarig jubileum op vrijdag 14 september onder meer met de lancering van hét nieuwe denim boek: Jean School Blue Book. Lees verder…

Minister President bezoekt Jean School

Jean School

Minister president Mark Rutte bezocht in mei 2018 Jean School om te spreken over circulaire economie.  Wij zijn ontzettend trots dat onze studenten onderdeel zullen zijn van deze toekomst van denim.

Denim Loves Art

IMG_3975

Jean School student Charlotte Leijen werd vorig schooljaar geselecteerd voor de Denim Loves Art wedstrijd én tentoonstelling van Calik Denim. Ze mocht verschillende wereldsteden bezoeken om daar haar creatie te presenteren. Inmiddels is een publicatie verschenen van dit project, met daarin een aantal prachtige pagina’s over het Bubble Suit van Charlotte.

Bekijk onze New York exchange aftermovie!

Eerste editie New York Denim Days

Na de succesvolle edities in Amsterdam vond afgelopen weekend de eerste editie plaats van New York Denim Days.

A one-day street bazaar took place outside the Metropolitan Pavilion on October 1 and included food, live entertainment, games, art, selfie stations, and more! This festival is for denim heads, fashionistas, foodies, families, tourists, teens, tweens, and of course, all New Yorkers who are true-blue denim lovers.

Jean School is trots om verbonden te zijn aan de founders van Denim Days: House of Denim en HTNK. Meer informatie over Denim Days

Jean School in Milaan

Foto: Instagram Mariette Hoitink

Vorige week ontving Mariette Hoitink (mede-initiatiefnemer van Jean School) koningin Maxima en koning Willem Alexander op de Global Denim Awards expo in de Triennale van Milaan, waar zij het koningspaar mocht rondleiden.

“Met House of Denim, Jean School en de Global Denim Awards willen we wereldwijd alle denimmakers aan elkaar koppelen, concurrenten samen laten werken en iets goeds terug doen voor de wereld. Iets waar ik al jaren mee bezig ben, en daar kon ik nu alles over vertellen.” Aldus Mariette Hoitink in een interview met Harper’s Bazaar. Lees meer op Harper’s Bazaar

Jean School steunt nieuwe generatie jonge denimontwerpers

jeanschool-steunt-nieuwe-generatie-jonge-denimontwerpers-6774

In Amsterdam werd vier jaar geleden de deur geopend van s’ werelds eerste Jean School, een instantie die studenten opleidt tot professionele denimontwikkelaars, gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van jeans. De eerste studenten van de driejarige opleiding zijn inmiddels afgestudeerd. Op veler verzoek van hen en vanuit de denimindustrie brengt de vakschool nu goed nieuws naar buiten voor buitenlandse liefhebbers. Lees meer op Vogue

DIT IS DE LEUKSTE OPLEIDING DIE JE KUNT VOLGEN!!

Jeans-School115120_thumb_743x496

Weet jij nog niet precies wat je wilt gaan doen in de toekomst? Ben je opzoek naar een spannende en creatieve opleiding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Voor alle fashionfreaks en denimheads is er een geweldige 1-jarige opleiding op de Jean School in Amsterdam. Hier leer je alles over denim, het ontwerpen en maken ervan.  Lees meer op Fashionscene

Save the date for Amsterdam Denim Days:
11 – 17 April 2016

This spring, Amsterdam will once again roll out the blue carpet for its third annual Amsterdam Denim Days event.
After gaining huge recognition over the last two years and attracting attendees from around the world, this unique series of shows, gatherings and events returns to the city of Amsterdam.

There’s no other city in the world that has the same indigo energy as Amsterdam right now. With world renowned stores, leading brands plus the newly opened Jean School and Denim City, this is not a city in the denim circuit any denim head can afford to miss.

Jeanschool_E-vite_ADD

2021

Bezoek de online open dag op 28 januari en maak kennis met Jean School

Link

06 jan 2021