INTERNATIONAL COURSE

Jean School biedt naast de driejarige opleiding ook een 'one year course' voor internationale studenten en studenten die minimaal een havo-diploma hebben. Lees hier meer over deze versnelde opleiding tot denim developer. For English, please click on the language button on the right top of this page.

Jean School International Course is een initiatief van ROC van Amsterdam, House of Denim, in samenwerking met grote, internationale spelers uit de denim- & mode-industrie. Jean School International Course is gevestigd in Denim City. Een unieke innovatieve campus in De Hallen in Amsterdam-West waar zich ook het Blue lab, een wasserij en het denimarchief bevinden.

De internationale opleiding van een jaar is bedoeld voor iedereen die zich graag wil specialiseren in denim. Je wordt opgeleid tot denim developer of ontwerper. De opleiding richt zich op de technische en praktijkgerichte elementen van het vak. Binnen een jaar weet je hoe je een ontwerp kunt omzetten in een verkoopbaar product: van patroontekenen tot de verschillende stiktechnieken voor denim. In dit jaar leer je hoe jeans geweven en gewassen wordt en krijg je lessen en opdrachten van professionals werkzaam bij gerenommeerde denimmerken. In de opleiding ligt de nadruk op vakmanschap en duurzaamheid in alle stappen binnen het proces.

Als aanvulling op de in 2012 opgerichte Jean School, een driejarige fulltime opleiding in het Nederlands, richt deze verkorte internationale opleiding zich op internationale studenten en studenten met minimaal een havodiploma. De lessen worden in het Engels gegeven.

Jean School International Course is gevestigd in Denim City. Een unieke innovatieve campus in De Hallen in Amsterdam-West waar zich ook het Blue lab, een wasserij en het denimarchief bevinden.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Een van de volgende eisen / vooropleidingen is voldoende om je aan te melden:• HAVO diploma of diploma op mbo niveau 4.
• Voor internationale studenten geldt het highschool diploma.
• Er is een assessment en intakegesprek voorafgaand aan de inschrijving.

Studenten volgen lessen voor ongeveer zes uur per dag, 5 dagen in de week. Natuurlijk ook met huiswerkopdrachten die buiten schooltijd gemaakt dienen te worden.

Wat zijn de kosten?

Voor Nederlandse studenten.
• Cursus- / lesgeld, wettelijk vastgelegd door het ministerie van OCW.
• Leermiddelen zoals boeken, readers en overige materialen: € 550.
• Topconceptbijdrage: € 500.
• Houd ook rekening met bijkomende kosten voor stoffen en excursies.
• Voor deelname aan deze opleiding dien je in het bezit te zijn van een laptop.

Vragen?

Stuur ons een e-mail: jeanschool@rocva.nl.